Kiertomatka Indonesiaan 2011

Kiertomatka Indonesiaan 2011

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Löllöttelyä ja kokkailua balilaiseen tapaan

Aamu alkoi normaaliin tapaan terassille kannetulla aamupalalla. Sää muutti hieman tämän päivän suunnitelmaa ja päätimme lähteä viettämään leppoisia hetkiä Verona Spa -hoitolaitokseen. Heikki jäi villaamme pitämään vapaapäivää ja me tytöt läksimme 4 tunnin sessioon, johon kuului paikallinen suosittu Lulur-hoito hierontoineen ja ihonkuorintoineen, ruusunlehtikylpy, kasvohoito sekä hiushoito hierontoineen. Omasta mielestä paras oli päähieronta, mutta muutkin olivat oikein tervetulleita. Olo oli rento ja ruumis täynnä mustelmia osalla porukasta. Hierojissa oli hieman eroja ja osa porukasta sai hivelyä kun toinen puoli murjottiin kunnolla. Ja tämä neljän tunnin lystihän maksaa täällä ainoastaan 24 euroa.

Rentoutunut olotila unohtui nopeasti kun tajusimme että nyt on tunnissa saatava ruokaa ja selviydyttävä majapaikkaamme, josta meitä ollaan tulossa hakemaan kokkikurssille. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä ja niinhän se ruoka tuli, meni mahaan ja paikalle ilmestyi auto joka toimitti meidät paikalle hyvissä ajoin.

Majapaikassa meitä odotti Wyan, joka kertoi olevansa hauska kaveri ja vei meidät ensin tutustumaan riisipeltoihinsa. Saimme kuulla enemmänkin Wyanin kotikylästä ja riisinviljelystä. Riisitietoiskun jälkeen meidät kutsuttiin Wyanin ja hänen vaimonsa Puspan kotiin. Siellä oli söpö koiruus ja talo oli muutenkin ihanan kotoisa. Balilainen pihapiiri eroaa huimasti meidän länsimaalaisten asumuksista. Täällä on erikseen kokoushuone (missä selvitetään kodin parisuhdeongelmat ja muut ristiriidat), häähuone (jonne morsiuspari suljetaan 24 tunniksi häiden jälkeen ja suku vahtii ettei pari poistu huoneesta), sukulaisten huoneet (Balilla ei koskaan kukaan asu yksin, yksinäiset asuvat suvun muiden jäsenten luona) ja tietysti itse perheen huoneisto. Sen lisäksi kodissa on temppeli. Keittiö ja ruokailutilat sijaitsivat ainakin tässä huushollissa ulkotiloissa. Sen lisäksi Puspalla ja Wyanilla oli kotonaan luomupuutarha, josta saimme lähes kaikki aineikset illalliseemme.

Kokkikurssilla oli meidän lisäksemme yksi pariskunta New Yorkista. Ensin pääsimme pilkkomaan monenmoisia tuttuja ja tuntemattomiakin kasviksia, sen jälkeen tutustuimme balilaiseen tehosekoittimeen ja aloimme miksailemaan aineksia keskenään. Lopputulos oli tämän reissun paras indonesialainen ruoka. Ähky tuli. Ruuan lisäksi parasta tässä kurssissa olivat itse pariskunta ja ympäristö. Hieno ilta oli. Yksi kalja maistui vielä huvilallamme, mutta sitten oli pakko mennä koisimaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti